Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно е да се радваш, когато те освиркват, но не ми пука...

Трудно е да се радваш, когато те освиркват, но не ми пука – спечелих!, заяви Хамилтън

42
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън спечели победата в Гран при на Италия днес – 20-та в кариерата му и 180-та за Макларън, като освен това излезе втори в генералното класиране на Формула 1 за 2012 г.

Англичанинът заяви, че обича пистата Монца и успехът на нея е едно от най-силните преживявания за него, тъй като ходи там още от 13-годишна възраст. В същото време обаче изживяването на подиума не бе толкова прекрасно, заяви пилотът.

– Трудно е да се радваш, когато те освиркват… Но не ми пука. Спечелих! – каза Хамилтън. – Гордея се, че името ми вече е сред победителите в тази надпревара. Колата ни бе фантастична през целия уикенд, а надпреварата – доста спокойна, без проблеми. През повечето време бях сам и се стараех да поддържам разликата спрямо пилотите зад мен. Чак малко преди финала разбрах, че Серхио Перес е изпреварил Фернандо Алонсо и тогава трябваше да натисна малко повече.

Той допълни, че шампионатът продължава да е напълно непредсказуем, но определено е в битката за короната.

Дженсън Бътън нямаше на какво да се радва – той отпадна от надпреварата заради повреда на горивна помпа в неговия МР4-27.

– На старта колелата ми превъртяха и отидох трети, след което загубих много време зад Фелипе Маса. Задминах го, отворих дистанция и след това започнах да гоня Люис. Едва ли щях да го настигна, но двойната победа бе възможна. Не било писано обаче. Не съм напълно наясно какво стана с колата ми. Казаха, че е горивната система, но още се разследва. Двигателят спря и трябваше просто да се изтегля – обясни Бътън.