Начало Други Трудно начало за Георги Дончев в Carrera Cup 2019

Трудно начало за Георги Дончев в Carrera Cup 2019

320
0
Георги Дончев
Георги Дончев, снимка: Overdrive Racing Team

Георги Дончев започна с много труден старт сезона си в Carrera Cup в Германия. Първите два кръга от едномарковия шампионат в Европа се проведоха през изминалия уикенд пред пълните трибуни на Хокенхайм.

Българският пилот записа едно 4-то място в ProAm класа и 22-о в крайното класиране от 32 коли. Съотборникът на Дончев от екипа на българския Overdrive Racing Team,Лари тен Воорде взе 2 първи места в класа и в двата старта.

Още на квалификациите на Дончев и компания им беше изключително трудно. Слънце, дъжд и почти зимни температури не позволиха оптимални тренировки в петък. В съботната квалификация премина с неочаквани победители, мокра писта и доста близки срещи с мантинелите. Няколко недоразумения с екипа и механиците също се отразиха на представянето на българския отбор, но важното беше, че всички коли бяха здрави и готови за първия старт в събота.

Откриващият кръг от шампионата предложи много екшън за хилядите зрители на трибуните. На два пъти се наложи на пистата да излиза кола за сигурност. Дончев започна от предпоследна редица и в следващите 16 обиколки успя да изпревари няколко съперника, да се справи с едно излизане от пистата и безаварийно да стигне до 4-ото място в ProAm класа и 22-ро в крайното класиране.

Съотборниците му от Overdrive Racing by Huber Лари тен Воорде и Хенрик Скоог пък надвиха конкуренцията и заслужиха първите две места в крайното класиране, след като започнаха от първа и четвърта позиция на стартовата решетка.

Във втория старт Дончев започна с четири места по-напред в стартовата подредба и се справяше доста по-добре.

Но една обиколка преди края, докато беше на второ в своя клас, направи фатална грешка и не успя да завърши след спукана гума при контакт със съперник. Над всички във втория старт отново бе Лари тен Воорде.

„Очакваше се трудно начало, каза Дончев. – Форсмажорните обстоятелства обаче още повече усложниха нещата. Но все пак това е „голямата игра“ срещу повече от 30 изключително силни съперници. Просто няма как да бъде лесно.“

Дончев и допълни, че не е доволен от представянето си, но пък двата кръга са показали, че темпото е на ниво и българското Порше може да е конкурентно на претендентите. Георги ще се опита да подобри постижението си още в следващия старт от сезона. Той е на 18 и 19 май на пистата в Мост. Там се проведоха и предварителните тестове за сезон 2019 на Carrera Cup.

Георги Дончев
Георги Дончев

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter