Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно се кара с липсващо задно колело, горчиво се усмихна Шумахер

Трудно се кара с липсващо задно колело, горчиво се усмихна Шумахер

55
0
Михаел Шумахер

Истински кошмар преживя в квалификацията на пистата Спа-Франкоршамп Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион катастрофира още в загряващата си обиколка и въобще не участва в борбата за разпределение местата на стартовата решетка за Гран при на Белгия. Германецът обясни първоначално, че не е разбрал какво точно се е случило, докато от Мерцедес заявиха, че се е подхлъзнал на мокрото трасе.

Е, очевидно е, че ми се искаше съвсем различен развой на днешната квалификация. По принцип имам опит с управлението на три колела, но е доста по-трудно, когато липсва едно от задните – прояви чувство за хумор в трудния момент Михаел. – Сериозно, подобни неща не би трябвало да се случват, но понякога просто стават. В началото не бях сигурен каква е ситуацията, тъй като задницата просто олекна. Затова и моментално се извиних на отбора. Но след това видях откаченото колело, разбрах каква е причината да загубя контрол. Търсейки позитивното, ще отбележа, че ми останаха нови гуми за утре, когато ще имам само една посока: напред – бе категоричен германецът.

Нещо объркано със закрепянето на задно дясно колело е причина за инцидента и последвалия го удар, доуточни шефът на тима Рос Браун. Той допълни, че всичко ще бъде прегледано много внимателно, за да не се повтори случката.

Що се отнася до вчерашното колебание какви настройки да предпочетат в Мерцедес, то решението днес бе да заложат на такива за суха писта. С тези реглажи на изсъхващо трасе Нико Розберг постигна пето място на грида – най-доброто му постижение от Гран при на Турция насам.

Типичен ден на Спа, но извлякохме максимума от условията, макар че трябваше да ползваме кажи-речи всички типове гуми: за мокро, сухи, интермедии. Две коли от най-бързите три отбора стартират зад нас, а това е прекрасно. Всичко се получи днес при мен и съм убеден, че можем да постигнем прекрасен резултат утре – коментира Нико.