Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно ще ми е да заместя Бътън, призна Вандоорн

Трудно ще ми е да заместя Бътън, призна Вандоорн

71
0

Щофел Вандоорн, който през следващия сезон ще замести Дженсън Бътън в Макларън като титулярен пилот, призна, че ще му е трудно да се справи с новата си роля, тъй като британецът е вдигнал летвата много високо. Самият Бътън остава в тима, като има шанс да се върне отново в кокпита през 2018 г.

„За един млад пилот не е никак лесно да седне на мястото на Дженсън, но аз съм готов за това предизвикателство, каза белгиецът, който вече кара в едно състезание за Макларън тази година в Бахрейн на мястото на невъзстановения Алонсо. – И двамата са Алонсо са световния шампиони. Научих много от тях и видях как карат отбора да върви напред, как помагат с развитието на колата. Мисля, че тримата можем да постигнем големи успехи заедно.

Дженсън е страхотно вдъхновение за всеки състезателен пилот. Той е бил важна част от този отбор и се радвам, че ще остане с нас, – Знаем, че опитът му ще е изключително ценен и се надявам заедно да пожънем успехи. Колкото до мен, мечтая за това от малък. Да стигна до Ф1 е нещо много специално. Нямам думи да опиша чувството. Благодаря на Рон Денис за доверието.“