Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно ще продължим да работим с Ред Бул, обявиха от Рено

Трудно ще продължим да работим с Ред Бул, обявиха от Рено

53
0

За Рено ще бъде трудно да продължи да работи с Ред Бул и през 2016 г. като доставчик на двигатели. Това заяви управляващият директор на Рено Спорт Сирил Абитебул. За момента „Биковете” са без двигатели за следващия сезон след отказа на Мерцедес да снабдява с мотори екипа от Милтън Кийнс и безплодните преговори с Ферари. От Скудерията не са съгласни да дават новите спецификации на задвижващата си система на Ред Бул за 2016 г.

По принцип екипът на Дитрих Матешиц има договор с Рено и за 2016 г., но той остана много недоволен от турбомоторите на французите през последните 2 години и шефовете на екипа на няколко пъти заявиха, че се работи по предсрочното му прекратяване в края на 2015 г. Според „Аутоспорт” обаче сега са започнали нови преговори за изпълняване на контракта между двете страни и за следващия сезон, при положение, че Ред Бул няма никакъв друг вариант за двигатели.

В тази връзка Абитебул заяви, че неговата компания Рено никога не е правила никакви коментари за това какво ще се случва следващия сезон и всички подобни неща са били от другата страна (Ред Бул). „Ще направим това, което е добре за Рено, заяви Абитебул. – Но виждайки начина, по който ние бяхме третирани, ще бъде много трудно с борда и ръководството да направим нещо по-различно спрямо планираното.”

Абитебул все пак заяви, че Рено иска спортът да бъде „здрав” и няма желание да види Ред Бул извън него. „Имахме дълго и ползотворно сътрудничество с Ред Бул, което очевидно изглежда е по-близко към своя край, а не към началото си, каза още Сирил. – Надявам се, че ще намерим начин да продължим напред и да направим това, което те биха искали. Но те направиха много силни коментари относно това, че не искат да работят повече с Рено. За мен е трудно да реша нещо в момента.”

Какви са възможните варианти за Ред Бул за двигатели четете в специален материал на новия брой 187 на ClubS1