Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно загряване на гумите отчетоха Бриджстоун

Трудно загряване на гумите отчетоха Бриджстоун

82
0

Хард и софт са типовете гуми, предоставени от компанията Бриджстоун на отборите от Формула 1 за петия кръг от световния шампионат за 2010 г. Пилотите на Макларън доминираха в първата тренировка с по-твърдата смес, докато следобед Ред Бул бяха недостижим с меката. И в двете сесии трети бе Михаел Шумахер (Мерцедес).

– Днес в Барселона бе доста студено като за май месец и на гумите им отнемаше повече време, за да се загреят – обясни директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Всъщност в някои аспекти времето бе доста подобно на онова от тестовете през февруари, така че нямаше кой знае какви изненади. Следобед температурата на пистата се вдигна и видяхме покачване на сцеплението. Постиженията бяха бързи – това на Фетел е по-добро от рекорда за полпозишън, така че можем да очакваме подобни времена за тур, ако остане сухо през уикенда – допълни той.

Грейнинг е забелязан и при двата типа гуми, особено на предна лява гума, както и очакваха в Бриджстоун. Износването и късането са особено силно изразени при сериозни количества гориво в автомобилите.

– Следобед грейнингът на сместа хард бе значително по-малко. Контролиране поведението на меките гуми ще е предизвикателство за всички пилоти – каза Хамашима.