Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули: Горд съм, че съм в топ 10

Трули: Горд съм, че съм в топ 10

46
0

Ярно Трули каза, че е доволен от класирането си в топ 10 за Гран при на Монако след иначе трудния уикенд.

Италианецът ще стартира от осма позиция, въпреки че бе казал, че не се чувства достатъчно уверен да натиска газта на своята Тойота. И все пак победителят тук от 2004 година каза, че има големи надежди за състезанието в неделя.

„Днес квалификацията бе добра, но трудна” – каза Трули. „През целия уикенд имах различни проблеми с извличането на максимума от пакета и дори по време на квалификацията не бях напълно доволен. А тук в Монако, ако не си достатъчно уверен, трудно е да караш колата на лимита й.

„Доволен съм да бъда отново в топ 10 и имам високи надежди за състезанието. Дължа големи благодарности на тима и механиците, тъй като те работиха наистина упорито по време на четвъртъчните тренировки, когато имахме серия проблеми. Затова и бе хубаво да им отвърна с успешна квалификационна сесия.”

Съотборникът му Тимо Глок за малко не успя да влезе в челната десетка, като даде 11-то време. Германецът каза, че е много разочарован, тъй като не е успял да направи добра обиколка заради проблеми с гумите.

„Бе доста разочароващо да изпусна третия етап на квалификацията, тъй като целият уикенд за мен вървеше добре. Не знам какво се случи. Направих прилична първа обиколка във втория етап, но при последния комплект гуми нещо просто не сработи. Имах добър първи сектор, но последните два сектора не се получиха и изпуснах третата фаза на квалификацията за по-малко от десета.”

„Успокоението е, че имам голяма свобода по отношение на стратегията утре.Времето вероятно ще бъде фактор, но ние определено ще работим за оптимални резултати.”