Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули: Хамилтън се дръпна и нямаше какво да направя

Трули: Хамилтън се дръпна и нямаше какво да направя

46
0

Поредният удар се стовари върху Тойота след чудесния подиум на Ярно Трули в Гран при на Австралия. След като вчера двамата пилоти на екипа бяха дисквалифицирани от квалификацията, днес третото място на италианеца бе отнето от стюардите.

Не мога да изразя колко съм огорчен. При излизането на колата за сигурност в края на надпреварата, Люис Хамилтън ме изпревари, но скоро след това внезапно намали и се издърпа встрани на трасето. Помислих, че има проблем, така че го задминах, тъй като нямаше какво друго да направя. Въпреки всичко бих искал да благодаря на отбора, който свърши невероятна работа. Фактът, че успяхме да се борим за подиум въпреки стартирането от питлейна, е благодарение на тях – не пропусна да отбележи постижението на тима си Трули.

След разместванията Тимо Глок се оказа четвърти в надпреварата на Албърт парк. Немският пилот от една страна бе доволен, но от друга съжаляваше, че това се случи за сметка на съотборника му.

Получихме истинско доказателство, че колата ни е бърза. Когато се озовах на чиста писта, бях със секунда по-бърз (спрямо темпото си зад Фернандо Алонсо – б.р.) – обясни Глок.

След толкова труден уикенд в Тойота се надяват нещата да се обърнат в Малайзия и не само да се борят за челни позиции, но и да ги печелят на трасето.