Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули и Кобаяши ще карат колите на Тойота още веднъж

Трули и Кобаяши ще карат колите на Тойота още веднъж

38
0

Въпреки че Тойота няма да се състезават във Ф1 през следващата година, техните пилоти ще вземат участие във фестивала на Тойота Мотор Спорт, който ще се проведе на пистата Фуджи този уикенд. Трасето е собственост на японския концерн и затова ежегодното събитие се провежда именно там. Това ще бъде последният PR ангажимент на Ярно Трули и Камуи Кобаяши, както и последният път, в който те ще седнат в Тойота TF109.

Тимо Глок вече подписа с отбора на Мейнър и затова няма да се появи на събитието, а Трули все още няма договор за догодина, но е особено вероятно той да се присъедини към новия тим на Лотус.

Кобаяши пък остана без пилотско място, след като се надяваше Тойота да му дадат място в отбора си през 2010-та година. Японците обаче обявиха оттеглянето си и така поне в близката една година състезанията в Бразилия и Абу Даби засега остават единствените му участия във Ф1.

За шоуто този уикенд, към Трули и Кобаяши ще се присъедини и бившият пилот на Уилямс – Казуки Накаджима, който е известен с подкрепата, оказвана му от Тойота и който ще замени Глок, като и тримата пилоти ще направят няколко демонстрационни обиколки с коли от Ф1 пред със сигурност многобройната публика.