Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули изключително доволен от промените в Лотус

Трули изключително доволен от промените в Лотус

61
0
Лотус

Много ласкаво се изказа Ярно Трули за последните промени в болида на Лотус в превюто на тима си преди Гран при на Белгия.

Италианецът, имаше огромни проблеми с работата на волана, който бе сменен за Хунгароринтг, заедно с част от електрониката за управление, което позволило на Трули да настрои колата си много по-добре и да се чувства по-сигурен.

Честно, трудно е да се опише колко съм доволен – казва Ярно. – От първата обиколка на Хунгароринг се чувствах отлично. Разликата бе като нощ и ден. За първи път този сезон започнах работа по настройките от добра база, имах увереност и мисля че мога да помогна на тима, да се класира наистина на добра позиция в края на сезона.

Трули е наясно, че от резултати му в състезанията ще зависи оставането му в екипа, който се стреми към 10-то място в първенството. Това ще донесе много важни 16 млн. паунда от ТВ права.

Италианецът е отдъхвал по време на ваканцията в Маями заедно със семейството си и е наистина амбициран за добър резултат.

Съотборникът му Хейки Ковалайнен е прекарал повече време у дома – във Финландия и вярва, че на бързата писта Спа тимът има шанс за добро класиране.

Техническите експерти на Лотус обясняват, че пистата е характерна с това, че на нея не се използва практически 1-ва предавка, а настройването на седма е изключително важно, защото трябва да се съобрази всичко – вятъра на Ле Комб и ограничението на оборотите в Червената Вода.

Шефът на тима Тони Фернандес, от своя страна, е щастлив с покупката на футболния тим на Куинс Парк Рейндъгрс (повече информация тук), който спечели съботния си мач с Евертън.