Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули най-бърз в петък на Индианаполис

Трули най-бърз в петък на Индианаполис

49
0

Ярно Трули бе пилотът на деня през вчерашния първи ден от уикенда на Гран при на САЩ. Състезателят на Рено бе най-бърз последователно в тестовете, свободната тренировка и първата квалификация.
Тренировките сутринта минаха спокойно, като Трули изпревари едва с 0,001 сек съотборника си Фернандо Алонсо. Трети бе тест пилотът на френския тим Алън Макниш.
Работата по време на свободната сесия бе повлияна силно от завалелия по средата дъжд. Доста от пилотите така и не успяха да изпробват настройките на колите си с нови гуми и караха в квалификацията “на сляпо”.
В квалификацията също внезапно заваля, но потърпевши бяха пилотите от втората половина на таблицата. През първата половина от официалната тренировка условията на пистата се подобряваха непрекъснато и най-добре от това се възползва отново Трули.
Пръв на трасето излезе Михаел Шумахер, който записа време 1:10.736 мин. Това постижение бе лесно подобрено от Монтоя, чийто BMW Уилямс бе по-бърз на главната права със 7 км/ч от Ферари-то. Трети на пистата бе Кими Райконен, който обаче сбърка и изостана от колумбиеца на +0,384 сек. Впоследствие времето на Монтоя бе последователно подобрено от Ралф Шумахер и Барикело. Трули обаче бе блестящ и изпревари бразилеца, сваляйки от постижението му 0,269 сек.