Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули печели първата квалификация

Трули печели първата квалификация

51
0

Ярно Трули (Рено) спечели предварителния полпозишън на Хунгароринг днес, изпреварвайки с 0,055 сек Ралф Шумахер (Уилямс).
Рено отново бяха най-бързи на сутрешните тестове, като Фернандо Алонсо даде най-добро време, следван от Алън Макниш и Ярно Трули. В началото на тренировките времената за обиколка бяха над 1:30 сек, като постепенно падаха надолу – Хунгароринг е много прашна писта и първите сесии на нея на практика минават в изчистване на прахоляка от повърхността. На тестовете се въртяха Марк Уебър и Йос Верстапен. Джанкарло Фисикела получи повреда на двигателя и успя да кара едва в последните десет минути.
Изненадата от първата свободна тренировка бе оказалият се най-бърз Оливие Панис (Тойота). Постижението на французина бе с повече от половин секунда по-добро от това на втория – Трули. Той даде време 1:21.770 в последните минути на тренировката.
Хуан Пабло Монтоя води през по-голямата част от времето, но в крайна сметка остана трети, само на 0,002 сек пред Рубенс Барикело.
Прахът по трасето отново взе своите жертви. Пръв се завъртя Култард, последван от Бътън, Френцен, Фърман и Вилньов. Най-зрелищното завъртане обаче този път бе на Михаел Шумахер. Световният шампион направи пирует на 360 градуса на излизане от завой, успя да удържи колата на пистата и продължи. Оливие Панис едва не го удари, но все пак спря навреме.
През цялата сесия доминираха пилотите, каращи с гуми Мишлен. Тази тенденция се запази и в първата квалификация.
– Представянето ни е много добра база за утре. Трябва още да оправим настройките на автомобила и е трудно да предвидя как ще се развие втората квалификация – заяви Трули след сесията.
Италианецът изоставаше от Ралф Шумахер в първите два сектора, но с перфектно каране в последната част на пистата измъкна предварителния полпозишън. Междувременно Михаел Шумахер и Хуан Пабло Монтоя имаха доста проблеми, тъй като излязоха първи и втори на Хунгароринг, когато бе най-прашно.