Начало Лайфстайл Трули посети региона Абрузо в Италия

Трули посети региона Абрузо в Италия

48
0

Пилотът на Тойота Ярно Трули направи емоционална визита в региона Абрузо в родната му Италия миналата седмица, като част от усилията му да помогне на хората, засегнати от разрушителните заметресения, които разтърсиха местността миналия месец.

Като жител на този регион (Трули е роден в Пескара), той събира средства за жертвите на земетресенията от 6-ти април посредством своята кампания, наречена „Абрузо в сърцето“.

В сряда, Ярно предприе визита в Абрузо, посещавайки малкото селце Она, което е загубило 39 от общо 250-те си жители по време на трагедията. Там той се срещна с оцелелите, които сега спят в палатки близо до разрушените си домове.

След това той се насочи към Л’Акуила – град, който има голяма роля в католическата история на Рим. Той посети палатков лагер с 270 човека, между които и 70 деца, останали бездомни след земетресението с магнитут 6.8 по скалата на Рихтер и им занесе малко Ф1 сувенири и автографи, след което позира с тях за снимки.

Трули заяви: „Бях шокиран, след като видях опустошенията отблизо. Толкова много сгради са били разрушени и ефектът върху живота на хората е наистина ужасяващ. Правя всичко, което мога, за да им помогна по всякакъв начин и всички във Формула 1 ми оказват голямо съдействие. Слава Богу можем да съберем доста пари, за да помогнем с построяването на домовете им наново. Така хората от Абрузо ще могат да се върнат към нормалния си начин на живот скоро. Те са в сърцата ни.“

Инициативата „Абрузо в сърцето“ вече събра повече от 23 000 евро, а няколко ценни вещи, свързани с Ф1 бяха дарени от няколко пилоти. Очаква се те да донесат още доста средства, след като бъдат пуснати на търг.

Всеки, който желае, може да посети уеб-адреса http://www.abruzzonelcuore.org и да направи своето дарение за хората, загубили домовете си по време на земетресенията от 6-ти април в Италия.