Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули се надява на място на подиума утре

Трули се надява на място на подиума утре

59
0

Ярно Трули постигна доста добър резултат днес, нареждайки се пети на стартовата решетка за утрешното състезание, непосредствено зад колите на Ред Бул и Браун.

„Щастлив съм от добрия резултат, особено имайки предвид  трудните моменти, които изживяхме през миналия състезателен уикенд.  Направихме сериозни подобрения и е наистина приятно да се върнем в челото, където ни е мястото.

Не сме много далеч от полпозишъна, което е окуражаващо и ни дава големи очаквания за състезанието утре. Очевидно състезанието е доста дълго и затова е трудно да се предвиди какво ще се случи, но аз ще се боря за място на подиума“, каза оптимистично настроеният Трули.

Съотборникът му Тимо Глок не бе толкова позитивно настроен, след като остана 13-ти на старта.

„Това не беше лесна сесия за мен и е доста разочароващо да съм извън първата десетка. Сутринта бяхме бързи и настройките бяха наистина добри, затова бях щастлив от поведението на колата преди квалификацията, но после сложихме меките гуми и в съчетание с малкото гориво, те причиниха известно презавиване и аз не чувствах колата по начина, по който я чувствах сутринта.

Все още бяхме достатъчно конкурентноспособни и аз очаквах да достигна до първата десетка, но на последната обиколка във втората част от квалификацията направих грешка в последния сектор и това беше края – загубих време и не успях да постигна времето, което очаквах. Тук обаче е лесно да се изпреварва, тъй че не смятам да се предавам в състезанието „, заяви Глок.