Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули се надява на подиум на Нюрбургринг

Трули се надява на подиум на Нюрбургринг

43
0

Ярно Трули силно се надява да бъде на подиума след състезанието на Нюрбургринг следващия уикенд. Сред причините е и фактът, че точно преди 10 години, пак на немската писта, Трули записа първото значимо в кариерата си постижение.

През 1999 г. италианецът, карайки за екипа на Прост, финишира втори в хаотичната Гран при на Европа. Сега пък Трули се надява представянето на настоящия му тим Тойота да е на много по-високо ниво от предходните състезания през сезон ’09.

„Нюрбургринг е писта, която познавам доста добре и съм имал някои чудесни дни там, особени през 1999 г., когато финиширах на подиума за първи път във Формула 1 – обясни Трули. – Винаги съм оптимист и би било чудесно да се боря за качване на подиума 10 години по-късно. По време на квалификацията на Силвърстоун показахме, че сме конкурентоспособни, въпреки че състезанието бе разочароващо заради старта. За уикенда на Нюрбургринг обаче се надявам на добро развитие на нещата.“

Трули обясни още, че състезанието в Германия е особено важно за целия тим на Тойота, то е като домашно за тях, тъй като фабриката се намира само на час път от пистата.