Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули ще стартира първи в Монако

Трули ще стартира първи в Монако

47
0

Ярно Трули с Рено ще стартира от първа позиция в състезанието за голямата награда на Монако.
Втори, след него, се нареди Дженсън Бътън с БАР-Хонда, а трети е съотборникът на Трули в Рено – Фернандо Алонсо.
Михаел Шумахер се класира четвърти, а след него са Райконен, Барикело, Сато, Култард и Монтоя.
Ралф Шумахер постигна второ време, но поради факта, че в четвъртък смени своя двигател, утре ще стартира 12-и.
Трули направи великолепна обиколка, с агресивно, но чисто каране и постигна най-добро време. Дженсън Бътън също завъртя чудесна обиколка, но малко не му достигна, за да бъде пред Трули. Такума Сато с другия БАР-Хонда имаше възможност да бъде и по-напред, но за негово съжаление, на излизане от тунела стъпи на бордюра преди спирането за шикана и за миг загуби управление над колата, което моментално доведе до загуба от половин секунда в неговото време.
Ферари не бяха на висотата, на която свикнахме да ги виждаме последните състезания и въпреки добрите обиколки на Михаел Шумахер и на Барикело, те просто бяха безпомощни срещу чудесно движещите се Трули, Бътън и Алонсо.
Като цяло, добре се предствавиха двата болида на Макларън-Мерцедес, които са на 5-то и 8-мо място.
Като провал може да се определи за момента представянето на Уилямс, които ще стартират най-назад спрямо преките си конкуренти – Ферари, Рено и БАР – едва от 9-то и 12-то място. Ралф Шумахер постигна чудесен резултат, но смяната на двигателя го праща назад, докато Монтоя не блестеше с нищо особено и дори допусна грешка преди влизането в завоя Раскас, като едва успя да удържи колата.