Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули уверен в успеха на Тойота тази година

Трули уверен в успеха на Тойота тази година

42
0

Тази година ще е петият сезон на Ярно Трули в Тойота, като пилотът вярва, че това ще бъде и най-добрият му досега. Като пилот с повече опит във Формула 1 той вече има поглед върху поведението на кола със сликови гуми и съревновавайки се със своя по-млад съотборник Тимо Глок, Трули е убеден, че ще направи впечатление през този сезон. Ето какво сподели пилота в интервю, дадено непосредствено след представянето на новия болид на Тойота за 2009-та:

Какви са очакванията Ви за 2009 година?

Очаквам Тойота отново да бъде конкурентноспособен отбор. Нищо повече не мога да кажа, ще трябва да изчакаме и да видим по какъв начин ще протекат първите няколко състезания. Аз съм много уверен човек и винаги съм бил оптимист, така че и този сезон залагам големи надежди, но зная от опит, че каквото и да кажа през зимата, то няма особено значение, докато сезонът не започне. Важното е какво правим на пистата. Надявам се, че ще мога да се боря за първата победа на Тойота, това е моята мечта. Формула 1 е изключително конкурентна в момента, така че очаквам този сезон да бъде вълнуващ и много интересен. Очаквам го с нетърпение.

Вярвате ли, че Тойота може да спечели състезание този сезон?

Надявам се, че можем да разчитаме на прогреса, показан през 2008 година. Формула 1 е екипна игра, която печелиш и губиш заедно с останалите в отбора. Тойота свърши много добра работа миналата година, което ми позволи да сe боря за по-предни позиции. Изпълнен съм с надежда за този сезон. Трябва да изградиш здрави основи преди да спечелиш. Както при къщата, не можеш да започнеш от покрива. Поставили сме основите и вярвам, че можем да създадем един печеливш отбор. През 2008 година направихме голямо подобрение, така че се надявам тази година да бъдем на върха. Уверен съм в собствените си способности, така че ако ми бъде предоставена конкурентноспособна кола, зная, че мога да постигна добри резултати.

Щастлив ли сте, че отново се състезавате заедно с Тимо Глок?

Чудесно е, че отново ще работя с Тимо тази година. Миналата година много се забавлявахме и постигнахме много за подобряване представянето на колата. С него имаме добри взаимоотношения. Той е бърз пилот и приятен човек, така че нямам търпение да видя какво ще постигнем и тази година. С Тимо сме способни да постигнем добри резултати, ако колата е добра.

Какво е мнението Ви за новите правила?

Това е голяма промяна и когато правиш подобна промяна, е невъзможно да предвидиш как това ще се отрази на тимовете. Тойота има способността да се адаптира към тези наредби колкото и останалите отбори, дори и по-добре, така че се надявам това да бъде добра възможност за нас.

Доволен ли сте от завръщането на сликовите гуми Бриджстоун Потенца?

Много съм доволен да се състезавам отново със сликови гуми, защото те дават по-силно усещане на шофьора и са много по-забавни за каране отколкото прорязаните.

Все още ли Формула 1 е удоволствие за Вас?

Абсолютно. Много се забавлявам в момента и съм наистина щастлив да съм пилот на Тойота във Формула 1. Много е удовлетворяващо да видиш прогреса, който сме направили и да се чувстваш част от тази позитивна промяна.

Какви са останалите Ви цели във Формула 1?

Все още има много неща, които искам да постигна във Формула 1, но мечтата ми е да спечеля първото състезание за Тойота. Прекарал съм най-много време с Тойота във Формула 1 от всеки друг пилот и съм видял огромния прогрес, постигнат откакто се присъединих към тях през 2004 година. Беше дълго пътуване и сме имали възходи и падения, но никога не сме се отказвали и не сме губили вяра.