Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва да печелим точки във всеки старт, твърди Ди Реста

Трябва да печелим точки във всеки старт, твърди Ди Реста

35
0
Нико Хюлкенберг,Пол ди Реста

Пол ди Реста е категоричен, че трябва да печели редовно точки заедно с екипа си Форс Индия. Шотландецът е 13-ти в генералното класиране във Формула 1 при пилотите с 27 пункта, след като се класира в топ 10 в пет от изминалите до момента 11 надпревари. Той обаче не е взимал точки в последните три старта (Великобритания, Германия и Унгария) и желанието му е да обърне тази тенденция.

– Остават още доста състезания от шампионата и трябва отново да печелим редовно точки. Миналата година завършихме силно сезона и е необходимо да сторим същото и сега. Уилямс не са прекалено далеч пред нас, но Заубер са със сериозен аванс, така че задачата да ги настигнем ще е сложна. Но няма да се предаваме. Продължаваме работа и да видим какво ще успеем да направим. Определено имаме потенциала за чудесни резултати – заяви Ди Реста.

Състезателят използва времето през лятната почивка, за да се види със семейството и приятелите си.

– Гледах олимпиадата, продължих да тренирам. Следващите няколко месеца са може би най-заетите през годината с всички тези състезания извън Европа, така че беше важно да си почина и да съм свеж. Сега отиваме на Спа – една от най-добрите писти в света. В началото на кариерата си не съм имал шанс да се състезавам често там и е чудесно, че имам възможност да натрупам опит на толкова впечатляваща конфигурация – допълни пилотът.