Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва сериозно да се заемем с разходите във Формула 1, категоричен е...

Трябва сериозно да се заемем с разходите във Формула 1, категоричен е Ди Монтедземоло

42
0
Лука ди Монтедземоло,питуол,Ферари

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло отново обърна внимание на разходите във Формула 1 и най-вече на факта, че са прекалено високи.

В условията на световна икономическа криза Гран при трябва да се съобразява с реалностите, смята италианецът в навечерието на подписването на новото споразумение Конкорд, което трябва да уреди отношенията между носителя на търговските права, отборите и ФИА за следващите няколко години.

Световната икономическа ситуация и тази на Европа в частност са много сериозни и Формула 1 не може да пренебрегва този факт – заяви Ди Монтедземоло пред официалния сайт на отбора. – Не може да губим повече време. Необходимо е незабавно да се занимаем с разходите. Изисква се драстична интервенция. Абсолютно сме убедени, както винаги съм казвал, че отборите и носителят на търговските права трябва да работят заедно начело с федерацията. Няма време за повече стерилни дискусии или за мрънкането на инженери, които обикновено се занимават единствено със защитата на нечии интереси – каза още той.

Президентът на Ферари отбеляза и представянето на отбора в Канада, както и очакванията си за предстоящите стартове от шампионата.

В Монреал видях един отбор с огромно желание за победа, което не изчезна дори след може би прекаленото поемане на рискове. Да видя Ферари да водят битка за първото място до финала е точно това, което искам да виждам всеки път, както и феновете ни. Доволен съм от отбелязания през последните стартове прогрес, но мислите ми и усилията на Скудерията вече са насочени към Валенсия и Силвърстоун, където трябва да продължим да вървим напред – каза още Ди Монтедземоло.