Начало Други Царски стартира първи на Писта Бургас, Маршавелов няма да участва

Царски стартира първи на Писта Бургас, Маршавелов няма да участва

49
0

Илия Царски от екипа на Автоцар с Мицибиши Лансър Ево 9 ще стартира от първа позиция в серия Макси на Писта Бургас, където този уикенд се провежда 6-ия кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Панагюрецът постиха 1:03.053 мин в първата квалификационна сесия, като това време не можа да бъде подобрено от никой във втората. А

в нея най-бърз в Васко Въжаров и с резултата си от 1:03.315 мин ще заеме втора стартова позиция. Трети остана Пламен Камбуров от Вромос с Мицибиши Лансър Ево 9, който постигна 1:03.347 мин. Другият претендент за челните позиции и водещ битка с Камбуров за титлата Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг Тийм с Мицубиши Лансър Ево 10 приключи преждевременно състезателния уикенд.

До последния момент не се знаеше, дали автомобилът на пловдивчанина ще бъде готов за днешните тренировъчни маншове. Екипът му успя да го подготви, но още в първата тренировка скоростната кутия се повреди и това бе края на състезанието за двукратния шампион.

„Състезавам се от 2009 година и до сега на по-лошо трасе не съм карал. Незнам кой е разрешил състезанието да се проведе на това трасе, което цялото е в бабуни и кал и става за офроуд но не и за пистова надпревара. Според мен това е подигравка с пилотите“, сподели Маршавелов.

В серия Туринг над всички и в двете сесии бе Иван Влъчков от КА-2 Рейсинг Тийм с Хонда Сивик. Във втората той постигна 1:07.124 мин и изпревари ветерана Стоян Апостолов от Елена Тим (Хонда Сивик) с 0.467 сек. Трети ще потегли Красен Василев, който в първата квалификация постигна 1:10.774 мин.

В серия Спорт Симеон Симеонов с Хонда Сивик от Казанлък Мотоспорт бе най-бърз, като във втората сесия даде време от 1:10.051 мин. Само на 0.034 сек след него остана Слави Рупчев от Елена Тим с ВАЗ 2105.