Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта ми е да спечеля точки в Монреал, твърди Петров

Целта ми е да спечеля точки в Монреал, твърди Петров

36
0
Виталий Петров

Виталий Петров за очакванията си преди Гран при на Канада.

– В Монако правеше чудесно състезание преди инцидента – какво е твоето виждане?

– Определено. До катастрофата всичко вървеше добре, даже фантастично, като се имат предвид квалификационните ни позиции. Според мен можехме да сме дори трети или четвърти. За подиум щеше да се наложи да натиснем доста здраво, но за четвъртото място със сигурност имахме шанс, тъй като темпото ми не бе никак лошо и успях да съхраня гумите си. Нямах обаче кой знае какъв късмет, а и попаднах в сериозен трафик. И Пастор [Малдонадо], и Адриан [Сутил] бяха бавни, а беше безкрайно трудно да ги изпреваря. Всичко останало вървеше по план и е жалко, че крайният резултат се оказа не толкова добър.

– Как се чувстваш преди Канада?

– Физически добре, нямам проблеми. Чувствам се по-добре, отколкото след надпреварата в Монако. Глезенът не ме боли и не виждам проблем да се състезавам в Канада.

– Надпреварата там е сред най-популярните – обичаш ли да караш на тази писта?

– Миналия сезон бях там за първи път, така че не познавам особено добре трасето. Състезанието не е лесно, тъй като настилката е доста необичайна, а с Бриджстоун износването на гумите бе сериозно. Надяваме се с Пирели да е различно, но тепърва ще разберем, тъй като досега техните продукти са с различно поведение във всеки старт. Пистата е с дълги прави, а те ни дават шанс да покажем добрата си максимална скорост. Има обаче и бавни завои, така че ще е важно да се спира на ниво, за да се пазят гумите. В Монреал трябва да се постигне баланс.

– Какви са целите ти за надпреварата?

– Преди всичко да финиширам и да спечеля добри точки, защото знаем, че можем да го направим. Наясно сме колко бърза е колата ни и е необходимо да минимизираме грешките си. Резултатите ще дойдат впоследствие.

– Смяташ ли, че гумите ще играят сериозна роля в Канада?

– Труден въпрос, тъй като в Монако не смятахме, че ще можем да изкараме надпреварата с едно спиране в бокса, а успяхме да го направим. Гумите определено са централна тема този сезон. Видяхме доста сериозно износване и късане на различните писти през последните месеци, но не може да се отрече, че всичко е далеч по-вълнуващо за зрителите.