Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Катерам е да подобрят нивото на представяне

Целта на Катерам е да подобрят нивото на представяне

49
0
Робин Фрийнс

Целта на отбора на Катерам е да подобри нивото на представяне, за да изпълни предвидения план за този етап от сезона, коментира Седрик Стодоар, ръководител екип поддръжка на пистата в Рено.

Катерам бе отборът със задвижваща система на Рено, покрил най-много обиколки по време на първия ден от изпитанията в Бахрейн – 68, като зад волана на CT05 бе тест пилотът на тима Робин Фрийнс.

Все още трябва да поработим, за да увеличим нивото на представяне, за да изпълним целите, които си поставихме за този етап от сезона. Много работа бе свършена от първия тест насам, голяма част от която ни помогна да постигнем километража от първия ден (в Бахрейн). След като се движехме без сериозни проблеми със задвижващата система през целия ден, е ясно, че сме направили значителен напредък – коментира Стодоар.

Вчера холандският пилот на отбора постави седмо най-добро време (1:42.534), с 5.654 сек изоставане от най-бързата обиколка за деня, записана от Нико Хюлкенберг. Фрийнс също отбеляза, че екипът от Лийфийлд е направил стъпка напред след първите изпитания на пистата Херес.

Според мен все още е много рано да кажем колко бърза е колата, защото не бяхме близо до най-доброто ниво на представяне на автомобила, но като цяло е добре. Като за начало нямах много сцепление в задната част, но направихме няколко промени по аеро баланса и към края на сесията имаше подобрение, особено със смесите медиум, с които бяхме следобед. Сцеплението с тях бе много по-добро и можех да започна да натискам с този комплект – обобщи Фрийнс.

Днес Камуи Кобаяши е в колата на Катерам. Японецът ще кара болида и в събота, като утре е ред на Маркус Ериксон. Кобаяши направи няколко обиколки преди да се прибере в бокса с проблеми с телеметрията, като скоро след това отново излезе на трасето.