Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Лотус остава 4-о място,екипът изпитва нови под, дефлектори и предно...

Целта на Лотус остава 4-о място,екипът изпитва нови под, дефлектори и предно и задно крила

31
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан настоява, че целта на отбора му Лотус все още е четвърто място при конструкторите, въпреки че демонстрира добра скорост на последните предсезонни тестове в Барселона.

Пилотът бе начело на класирането и вчера, и в четвъртък, докато днес зад волана е Кими Райконен, но финландецът загуби доста време сутринта, докато екипът оправи настройките и управлението на Е20 според неговите предпочитания.

Според Грожан обаче Ред Бул и Макларън са най-бързите отбори от всички в момента. Той смята, че Лотус ще се борят директно срещу Ферари и Мерцедес през 2012 г.

Положението изглежда е това, въпреки че Форс Индия също могат да са силни. Не сме съвсем наясно по отношение на Торо Росо, а и като цяло преценката къде се намираш спрямо съперниците не е лесна – обясни състезателят. – Миналия сезон отборът бе пети в подреждането и би било прекрасно, ако се придвижим една позиция напред. Но за да го постигнем, трябва да победим отборите пред нас. Целта е да сме световни шампиони през 2015 г. Програмата изисква развитие стъпка по стъпка, а не да се опитваш да прескачаш каквито и да са етапи.

Ромейн успя да направи състезателна дистанция вчера и бе особено доволен от факта, че вървеше наистина силно дори в края на сесията след дълги серии от обиколки. Днес тимът работи с Райконен по нови предно и задно крила, дефлектори и под, но сутрешното му забавяне не позволи да се придобие представа дали Е20 върви по-добре с тях в сравнение с колата, управлявана вчера от Грожан.

Хубаво е, че ще тестваме новите неща преди Мелбърн. Иска ни се да направим пряко сравнение с постигнатото вчера, така че Кими ще събира данните за това. Едва тогава ще имаме по-ясна идея кои са най-добрите настройки за Мелбърн – каза още Грожан.