Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на руснаците е да направят класическо Ф1 трасе

Целта на руснаците е да направят класическо Ф1 трасе

27
0

Организаторите на Гран при на Русия, която трябва да се проведе през 2014-та година, дадоха да се разбере, че смятат да построят класическо трасе, което да си прилича възможно най-малко с новите писти в календара, като Сингапур и Абу Даби например.

Именно тези две състезания бяха критикувани от фенове и пилоти за това, че не позволяват голям брой изпреварвания, независимо, че инфраструктурата им е на изключително високо ниво.

Руснаците обаче искат да направят писта, която ще доставя достатъчно зрелища на феновете.

„Когато за първи път поканихме Херман Тилке да види Сочи през 2009-та година, ние подчертахме важността от това дизайнът на пистата да е правилно балансиран. Трасето ще бъде класическо и ще предоставя добри възможности за изпреварване, няма да има трикове.  Това ще бъде смесица от бързи завои, дълги прави и обратни завои“, обясни Андрей Крайник – старши директор на компанията МегаФон, която е основен спонсор на руската Гран при.

Същевременно пък кметът на областта – Анатоли Пакомов, заяви пред агенция Ройтерс, че няма никакви проблеми в това, че през 2014-та година в Русия се очаква да се проведат и зимните олимпийски игри.