Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Строл е да печели точки във всяко състезание

Целта на Строл е да печели точки във всяко състезание

465
0
Ланс Строл и Серхио Перес
Ланс Строл и Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Ланс Строл заяви, че целта му за новия сезон е да печели точки във всяко състезание. Канадецът ще кара за екипа на Рейсинг Пойнт, след като баща му Лорънс закупи тима, изпаднал във фалит, миналото лято. Съотборник ще му бъде Серхио Перес. Снощи тимът представи оцветяването на болида за 2019 г., като обяви и новия основен спонсор – SportPesa.

„Винаги си поставям високи цели и затова искам да съм конкурентноспособен още от началото на сезона, каза Строл на представянето в Торонто. – Много е рано да знаем къде ще бъдем спрямо останалите отбори. Но точно сега вярвам, че ще се борим за точки във всяко състезание.

Целта ми е също така да се върна на подиума през 2019 г. Виждам какъв голям потенциал имаме в отбора, както и невероятния ентусиазъм във фабриката. Вече се чувствам удобно в тима, като всички ме посрещнаха по страхотен начин. Започвам нова страница от състезателната ми кариера.“

Спортният директор Отмар Шафнауер обяви още, че в екипа планират да построят нова фабрика. Очаква се тя да бъде завършена до 2021 г. За тази година се очаква Рейсинг Пойнт да има нов моторхоум за европейските състезания.

Също както и при Уилямс обаче, и в Рейсинг Пойнт имат съмнения, че ще са готови за първия ден от тестовете в Барселона на 18 февруари. Техническият директор на тима Андрю Грийн е заявил вчера при представянето, че няма гаранция, че тимът му ще е на трасето в понеделник.