Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цетче: Бе удоволствие да се работи с Шумахер, но поставените цели не...

Цетче: Бе удоволствие да се работи с Шумахер, но поставените цели не бяха постигнати

93
0
Дитер Цетче,Михаел Шумахер,Нико Розберг

След голямата медиина буря, разразила се след официалното потвърждаване на привличането на Люис Хамилтън в екипа на Мерцедес, започнаха да идват и реакциите на главните действащи лица. Раздялата с Михаел Шумахер, решение за която е взето по време на заседание на управителния съвет на концерна в сряда, бе коментирана и от шефа на този съвет на концерна Дитер Цетче.

„Определено имахме добри моменти с Михаел Шумахер“, обясни Цетче пред германския Ди Велт. „Мисля, че съвместната ни работа бе удоволствие и за двете страни. В същото време обаче не успяхме да постигнем целите, които си бяхме поставили. Затова една от предпоставките за подписването на нов договор не бе на лице. От неговия наследник Люис Хамилтън, концернът Даймлер очаква само едно – победи!“

Дали Шумахер ще поеме друга функция в отбора на Мерцедес все още не е ясно. Рекордьорът по титли във Формула 1 повтаря непрекъснато през последните месеци на въпросите около бъдещето му с мълчание. Той обаче заяви, че подробности за него ще съобщи през октомври. Според някои слухове и след изказването на Петер Заубер, че би ангажирал Шумахер на момента, ако се появи такава възможност, има вероятност 43-годишният германец да замести Серхио Перес в швейцарския екип.