Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цетче: Нещата вървят незадоволително

Цетче: Нещата вървят незадоволително

25
0
Haug,Mercedes,zetsche

И във вторият сезон след завръщането във Формула 1 като самостоятелен тим, Мерцедес не успява да се включи в борбата за призовите места. Това определено не е по вкуса на председателя на борда на директорите Дитер Цетче.

Благодарение на завръщането на Михаел Шумахер във Формула 1 бе постигната една завидна вълна от внимание от всички страни, но на пистата нещата не вървят според желанията на шефове и фенове.

„Във втория ни сезон като самостоятелен тим нещата определено не вървят задоволително“, заяви Цетче пред Аутомотив Нюз. „Надявахме се на подобрение, което на практика не бе реализирано. Това са реалностите, но ние продължаваме да се борим.

Въпреки липсата на конкретни резултати няма да променим стратегията и ще останем верни на Формула 1. Популярността, която спорта ни осигурява във всички важни развиващи се пазари е смазваща, дори без победи и титли.

Но разбира се ни е ясно, че само популярността не е достатъчна. Тя трябва да е позитивна, трябва да имаме кола, която да е в състояние да печели победи. Смятам, че имаме сили да се преборим за това.“