Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цялостното развитие на колата ще страда още известно време, твърди Шумахер

Цялостното развитие на колата ще страда още известно време, твърди Шумахер

45
0
Михаел Шумахер

Сезон 2011 г. върви до момента по-зле от очакваното за отбора на Мерцедес Гран при, призна Михаел Шумахер в свое интервю за италианското списание Аутоспринт.

Тимът е пети в подреждането при конструкторите с 52 точки – 203 по-малко от актива на лидерите и настоящи световни шампиони Ред Бул. Самият Шумахер и съотборникът му Нико Розберг пък са 9-ти и 10-ти с по 26 пункта (водещият в класирането на пилотите Себастиан Фетел има 161). Най-добрите им класирания в първите седем старта от сезона са съответно 4-о място (в Канада) и две пети (в Китай и Турция).

При това положение, а и при очевидните проблеми, от тима напоследък признават, че 2011-а върви до момента по-зле от всички прогнози преди сезона.

Като цяло е ясно, че нещата са по-лоши, отколкото всички сме си представяли. Всъщност, като се има предвид позитивният финал на зимните тестове, на практика е по-зле, отколкото очаквахме. Налага се обаче да работим върху няколко неща по автомобила едновременно. И докато не решим проблемите, цялостното развитие на проекта ще страда – обяснява седемкратният световен шампион.

Според него положителното в цялата ситуация е придобитият опит, който ще бъде вложен в работата по колата за 2012 г. Михаел твърди също така, че Мерцедес ще отбележат голям напредък още до края на настоящия сезон, макар основно внимание да се отделя на изграждането на отбора.