Начало Картинг Цолов пише история със 7-о място на Световното по картинг

Цолов пише история със 7-о място на Световното по картинг

208
0
Никола Цолов

Никола Цолов постигна най-доброто класиране на българин в историята на световните първенства по картинг.  Той се класира 7-и на Световното на пистата Портимао в Португалия през изминалия уикенд.

Състезателният уикенд премина в постоянна промяна на атмосферните условия – от проливен дъжд, до силно слънце. Те допринесоха за изключително трудното състезание.

Точно обаче в най-трудните условия, Никола показа завидни умения под проливния дъжд и се класира 2-и на квалификацията в неговата група и 8-и в общото класиране от 89 участника.

В последващите квалификационни маншове българският лъв, (б.р. както го наричат в чужбина) успя да направи много силни представяния. Той завърши на чудесното 4-о място. Това бе и стартовата му позиция за най-важното състезание за сезона. Финалът се проведе при проливен дъжд, с минимална видимост.

След много смело каране и много оспорвана битка с европейския шампион за тази година Уго Угочукуо, Цолов завърши на 7-а позиция на Световното.

Сезонът за Цолов продължава с последния кръг от Испанския шампионат през следващия уикенд, където българинът ще се бори за титлата в шампионата. Това най-вероятно ще е и последното състезание за Никола категория OKJ, в която той кара от началото на годината.