Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода много щастлив след най-доброто класиране в своята кариера

Цунода много щастлив след най-доброто класиране в своята кариера

1686
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода заяви, че е много щастлив от представянето си в последната надпревара за сезона. Пилотът на Алфа Таури потегли осми и финишира четвърти, благодарение на чудесна стратегия и добро темпо. Това бе най-доброто представяне за Цунода в неговата кариера, като японецът остана на около половин секунда от Карлос Сайнц с Ферари. 

„Много съм щастлив да завърша сезона с толкова силен резултат. Като цяло колата бе много силна през този уикенд и не очаквах състезателното ми темпо да е толкова добро. В крайна сметка денят беше страхотен“, сподели Цунода.

„Удивително е да приключа сезона на толкова високо ниво. Изминах дълъг път, за да се добера до този момент. Възстанових увереността си и завършека на кампания бе страхотен. Огромни поздравления за Макс. Той водеше тежка битка през цялата година и мисля, че заслужи напълно титлата. Искам да му благодаря и от името на Хонда, тъй като той им предостави най-добрия начин да отпразнуват последната си година в F1“, обясни Юки Цунода.

Неговият съотборник Пиер Гасли имаше проблеми в квалификацията след като остана 12-ти и не намери място в Q3. Въпреки това се възползва по прекрасен начин от виртуалната кола за сигурност и не загуби много време при смяната на гуми. После имаше много силно темпо, с което успя да мине пред Ботас в последната обиколка.

„Изключително съм щастлив да завърша състезанието на пета позиция. Това е най-добрия завършек на годината в цялата история на отбора. Спечелихме много точки, качихме се на подиума и бяхме много постоянни. Гордея се с всички във фабриката“, каза Гасли.

„Наистина се радвам за постижението на Макс. Израснахме заедно по трасетата и знаех, че един ден ще бъде световен шампион. Титлата му е напълно заслужена. Радвам се и за Хонда, които успяха да спечелят шампионата след толкова години упорита работа“.

„Какво невероятно състезание се получи в Абу Даби. Поздравления за Макс, Ред Бул Рейсинг и Хонда за спечелването на Световното първенство. Всички те свършиха страхотна работа, която бе възнаградена. Щастливи сме и от наша страна, защото днес постигнахме много силен резултат и събрахме 22 точки. И двамата пилоти направиха спиране в точния момент, което ни помогна да пресечем карирания флаг в топ 5. Завършихме сезона със 142 точки, което е най-големият актив в история на отбора. Направихме голяма крачка напред във всички области и с нетърпение  чакаме следващата година. Надяваме се новият автомобил да ни помогне в борбата за по-челни позиции“, обясни директорът на тима Франц Тост.