Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода да спре да се държи като хлапе, заяви бивш F1 пилот

Цунода да спре да се държи като хлапе, заяви бивш F1 пилот

3308
0
Хелмут Марко, Юки Цунода
Хелмут Марко и Юки Цунода; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода трябва да спре да се държи като хлапе, написа в социалните мрежи по време на уикенда за Гран при на Испания бившият пилот от Формула 1 Маркус Ериксон. Реакцията на шведа бе породена от реплики на състезателя на Алфа Таури при новината за отпадането му от Q1 в квалификацията. В надпреварата в неделя Цунода не завърши, докато съотборникът му Пиер Гасли спечели точка за десетото си място. На всичкото отгоре Юки изрази съмнение, че може би кара различен спрямо този на съекипника му болид.

„Имам известни съмнения дали е същата кола. Същата е, но характерът е прекалено различен“, каза Цунода. „Информацията, която даваме със съотборника ми, е напълно различна. Може да е различен стил на управление. Не знам, не разбирам какво става. Имам твърде много проблеми.“

Ериксон, който понастоящем се състезава в Индикар, смята, че е крайно време Цунода да коригира поведението си

„Беше забавно първия-втория път. Сега вече става малко прекалено. Вместо да псува, да се оплаква и да се държи като хлапе, което не си е получило бонбончето, би трябвало да се съсредоточи върху това да извлече максимума от себе си и от колата. Бърз е, но в момента изглежда като най-големия враг сам на себе си“, заяви той.

Самият Цунода се извини за забележката си след квалификацията.

„Искам да се извиня за коментарите си. Не съм имал намерение да критикувам отбора, който върши страхотна работа през целия уикенд. Просто бях разочарован от представянето си“, написа японският пилот.

Проблем с налягането на горивото обаче не позволи на Юки да завърши четвъртия кръг от сезон 2021 във Формула 1

„Това бе разочароващ уикенд за мен. Мисля, че темпото ми бе доста добро, но станалото бе изцяло извън моя контрол. Не знаем още какво се случи с колата. Сега трябва вече да гледам към Монако“, коментира Цунода.

Гасли сподели, че изпитва смесени чувства.

„Мисля, че направихме добро представяне в състезанието, но определено ни липсва състезателно темпо в сравнение с първите два кръга, което е изнервящо. Разочарован съм от себе си заради грешката на грида (французинът бе наказан заради това, че колата му бе извън очертаната позиция на стартовата решетка – б.р.). Глупаво наказание, което ми затрудни живота. Но все пак направих няколко добри битки, изпреварих неколцина, за да стигна до десетото място. Колата определено има потенциал, просто още не сме успели да я накараме да работи в постоянно темпо през всички завои на един тур. Вярвам, че отборът ще направи няколко стъпки напред в следващите стартове“, допълни Гасли.