Начало Автомобили Tунинговано от GReddy Хюндай Дженезис Купе ще бъде показано на автошоуто...

Tунинговано от GReddy Хюндай Дженезис Купе ще бъде показано на автошоуто SEMA

38
0

На щатското автошоу SEMA през 2008-ма, Хюндай показаха няколко купета Дженезис, доработени от фирми като Rhys Millen Racing, Street Concepts и HKS. За тази година oбаче те избраха техен тунинг партньор да бъде компанията GReddy. Освен, че колата, съвместна разработка на двете компании, ще бъде показана на събитието, клиентите ще могат също и да я променят по свой собствен вкус чрез допълнителните части, които ще бъдат показани там.

Автомобилът, който ще бъде показан, се казва GReddy X-Gen Street Genesis Coupe. Той е оборудван с двулитровия мотор за модела, към който обаче GReddy са добавили турбо кит с огромен интеркулер и нова изпускателна система с модифицирани катализатори. Окачването е напълно регулируемо, а новите спирачки имат 6-бутални апарати отпред и 4-бутални апарати отзад.

За момента тези промени доставят мощност от около 350 к.с. и въртящ момент от 434 Нм, които са достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч за около 6 секунди, но тунинг специалистите твърдят, че ще продължат работата си и след отминаването на SEMA, като целта е да се достигнат 500 к.с.

Визията на колата е променена най-вече чрез новите предна броня, карбонов капак, заден спойлер и странични уширения.

Интериорът пък се характеризира със състезателни седалки Спарко, бууст контролер, турбо таймер и модифицирани показатели.