Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Турция може да отпадне от календара

Турция може да отпадне от календара

34
0

Макларън изразиха опасенията си, че надпреварите в Монако и Турция през следващата година са планирани да се проведат в две последователни седмици.

Неотдавна ФИА разкри предварителен календар за 2010 година, който включва 19 надпревари. По принцип споразумението Конкорд позволява максимално 17 състезания, като всякакви допълнителни надпревари трябва да бъдат допълнително договорени с отборите.

„Истината е, че участието в състезания ни струва пари, знаете за това, но при настоящите споразумения, които имаме с ФОМ, съществува механизъм, според които ние получаваме съответните компенсации“ – коментира Джонатан Нийл от Макларън.

Като се изключи този момент обаче, отборите са притеснени и от факта, че състезанията в Монако и Турция са в две поредни седмици. Бърни Еклестън вече е наясно с този проблем и коментира, че ако преговорите с Канада пропаднат, то надпреварата в Турция може да бъде една отложена с една седмица.

Но ако преговорите с Канада са успешни, то съществува сценарий, според който Турция просто да бъде свалена от календара.