Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Твърде много технически директори? В Мерцедес явно се получава, твърди Пади Лоу

Твърде много технически директори? В Мерцедес явно се получава, твърди Пади Лоу

19
0
Пади Лоу

Най-новото попълнение в тима на Мерцедес – Пади Лоу – защити политиката на екипа относно привличането на множество бивши технически директори на отбори от Формула 1.

В отбора работят Рос Браун (като шеф на екипа, бивш технически началник на Ферари и Хонда, който ръководеше и носещия неговото име екип през 2009 г.), Боб Бел (Рено), Алдо Коста (Ферари), Джеф Уилис (Уилямс, Ред Бул).

Ако хората се чудят дали техническите директори в Мерцедес не са прекалено много, то всичко, което мога да кажа, е, че в този екип нещата явно се получават така. Отборът направи фантастичен прогрес в последните 12 месеца, така че какво не е наред (в структурата)? Освен това ситуацията не е от типа твърде много готвачи да се опитват да свършат едно и също нещо. В този бизнес има страшно много елементи в програмите, за да постигнеш успех. Два дни след пристигането ми в тима вече нямах достатъчно време през деня, за да свърша това, което виждах, че трябва да се направи. Така би трябвало да е, така е природата на F1 – обясни Лоу.

Той е на мнение също така, че всички в Мерцедес използват максимално таланта си. Позициите на хората, разяснява Лоу, са така подредени и определени, че да отговарят максимално на индивидуалните качества на всеки отделен специалист.

Това не само изтъква силните ни страни, но и помага да работим заедно. Има чудесно напасване на усилията между отделните хора. Системата работи страхотно. Необходима е тази дълбочина, за да се отделя внимание на конкретните неща – допълва Лоу.

Името му се спряга за бъдеш шеф на целия тим на Мерцедес на мястото на Браун. Досега Пади Лоу бе категоричен, че за момента няма планове да оглавява тима.

Със сигурност няма нужда от революция заради моето идване. Мисля, че това е един страхотен отбор. Те спечелиха шампионата (като Браун Гран при) през 2009 г. И въпреки някои обстоятелства през онзи сезон, просто не може да вземеш короните, ако не разполагаш с достатъчно силна основа, на която да градиш, развиваш и управляваш кола и да я използваш максимално на пистата. Винаги казват, че не може да спечелиш първенството без добър пилот в добър автомобил. Не може обаче да победиш и с чудодейно създаден бърз болид. Тези неща се случват заради наличието на правилните компоненти. А тях ги има в Мерцедес – заяви още той.