Начало Рали Твърде рано е да се правят сравнения между Ожие и Латвала, убеден...

Твърде рано е да се правят сравнения между Ожие и Латвала, убеден е Сайнц

35
0
Карлос Сайнц,Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала тепърва ще показва силата си зад волана на Фолксваген Поло R WRC, убеден е двукратният рали шампион Карлос Сайнц.

Легендата на рали спорта участва много активно в създаването и тестовете на автомобила, който спечели победа във WRC още във втория старт от първенството. Себастиен Ожие се качи на подиума в Монте Карло (където финишира втори) и бе безапелационен по снежните отсечки в Швеция, въпреки че от екипа многократно повтаряха как очакват да се борят за победи на далеч по-късен етап от шампионата.

Латвала далеч не бе толкова убедителен в началните за сезон 2013 надпревари. Той не успя да финишира в първата (удари се в последния ден), а във втората завърши четвърти, като междувременно бе изпреварен от Мадс Остберг (Форд Фиеста RS WRC) в двубоя за подиума.

Самият финландски пилот призна, че на моменти не е наясно защо не върви като хората с Поло R WRC, но и че неговият опит с колата е далеч по-малък от този на съотборника му. Яри-Мати обясни също така, че ще трябва да адаптира още стила си към автомобила, тъй като досега е бил прекалено агресивен.

Твърде рано е да се правят сравнения между Себ и Яри-Мати – убеден е Сайнц. – Досега Себ върши фантастична работа, но той така или иначе работи с колата по-дълго време. След случилото се в Монте Карло отборът помоли Яри-Мати да финишира и вземе точки в Швеция. За него също бе важно да стигне края на състезание. Сега предстоят кръгове на чакъл и съм сигурен, че можем да му дадем кола, с която да придобие достатъчно увереност, да намери правилните реглажи и да натиска от самото начало – допълни той.

Следващата надпревара е в Мексико – първото рали на чакъл от тазгодишното първенство.