Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Твърде висок разход на гориво коства подиум на Розберг

Твърде висок разход на гориво коства подиум на Розберг

32
0
Нико Розберг

Класиране в зоната на точките постигнаха пилотите на Мерцедес Гран при Нико Розберг и Михаел Шумахер, а по-младият пилот се бори доста време и за лидерството в Гран при на Китай. Двамата бяха със стратегия с три спирания в бокса – стартираха с меки гуми, след който сложиха последователно софт/софт/хард. Нико обаче загуби битката в челото, тъй като му се наложи да пести гориво в последната третина на състезателната дистанция.

Ясно е, че съм разочарован от надпреварата, тъй като не успяхме да се възползваме максимално от предоставилия ни се шанс. Направихме голяма крачка напред с колата и това означава, че ще имаме по-добри състезания в бъдеще. Да водя колоната толкова дълго време бе страхотно чувство, но след това се появиха грижите с разхода на гориво – те направиха борбата за позиции неимоверно трудна. Можеше да сме на подиума днес или дори да спечелим нещо повече, но ще си вземем поука и ще постигнем нужните резултати следващия път – коментира Розберг.

Шумахер също води сериозни битки по време на Гран при на Китай, след която обясни, че истински се е забавлявал. Той също отбеляза, че MGP W02 е записал сериозно подобрение. Очакваните нови компоненти в Истанбул за турския кръг от шампионата би трябвало допълнително да увеличат скоростта на Мерцедес.

Състезанието бе безкрайно окуражително за нас от гледна точка на общото ни темпо – допълни и шефът на екипа Рос Браун. – Нико и Михаел свършиха фантастична работа, стратегията и спиранията в бокса също се получиха. Съжалявам, че се наложи Нико да пести бензин, защото това му струва подиум. Трябва да разберем защо разходът се качи толкова много в надпреварата спрямо тренировките. Ясно е, че имаше проблем, което е особено неприятно и за Нико, и за отбора – каза още англичанинът.