Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще си постави реалистични цели за 2015 г., каза Клер Уилямс

Уилямс ще си постави реалистични цели за 2015 г., каза Клер Уилямс

89
0
Валтери Ботас,Фелипе Маса

Екипът на Уилямс няма да повишава прекалено целите за 2015 г. след забележителното си представяне през 2014-та, заяви заместник-шефът на тима Клер Уилямс.

Отборът от Гроув постигна огромен скок и завърши трети при конструкторите през миналия сезон. Екипът бе единственият освен Мерцедес с полпозишън по време на състезателната година. Целта за новия сезон остава тимът да се бори за победи. Уилямс бе категорична, че няма да се гонят непостижими резултати.

– Реалистични надежди… В Уилямс винаги сме реалисти, не се отнасяме. Миналата година направихме голям прогрес, сега искаме да градим върху това. Ние сме във Формула 1, за да печелим, а не успяхме да го сторим през миналия сезон. Така че явно една от амбициите ни е да побеждаваме в надпреварите и след това да продължим да градим напредъка си, да се приближаваме до най-бързите и един ден пак да се борим за световния шампионат – обясни Уилямс пред Ескуайър.

Клер посочи Гран при на Абу Даби – последната надпревара за 2014 г. – за най-добрия момент в кариерата си досега:

– Много неща се случиха. Бяхме свършили толкова много работа през 18-те месеца преди това състезание, за да обърнем ситуацията, в която се намираше тимът. И двамата ни пилоти изпълняваха задачите си и всичко бе фантастично. Беше най-изумителният състезателен уикенд, който съм изживявала, като освен това състезателите ни се качиха и на подиума. Постигнахме всичко, така че това е най-добрият ми спомен.

В началото на годината Клер Уилямс коментира слуховете за интерес от страна на Ферари към Валтери Ботас. Тя каза, че е нормално топ отборите да преценяват възможността да привлекат финландския пилот, който направи страхотен сезон през 2014-та. Според нея обаче той е лоялен към Уилямс и иска да върви напред с екипа. Все пак Клер посочи, че ако Ботас не е щастлив в тима, няма да бъде спиран да търси други варианти.