Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс доволни от темпото си през първия ден

В Уилямс доволни от темпото си през първия ден

70
0

Пети и 11-и завършиха петъчните тренировки на пистата COTA до Остин пилотите на Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас.

– Като цяло денят бе добър за нас – коментира оперативният шеф на отбора Роб Смедли. – Изпълнихме програмата си, като темпото ни изглеждаше силно и с повече, и с малко гориво, което е окуражаващо. През уикенда обаче условията ще се променят, тъй като трасето задължително еволюира, колкото повече се кара на него. Освен това вятърът се променя, а и може да стане малко по-хладно. Смятам, че болидът ни е конкурентоспособен, така че просто трябва да се справим с останалите промени по пистата.

Маса отбеляза, че карането на това трасе винаги му доставя удоволствие. Той също отбеляза, че петъкът е бил продуктивен и продължи:

– Следобед беше ветровито, което направи преценката на баланса наистина трудна. Освен това усещането от автомобила бе различно в сравнение със сутринта. Вятърът обаче ще се промени в събота и неделя, което може да доведе до известна адаптация на настройките. Доволен съм от поведението като цяло. Изглежда сме достатъчно бързи.

Ботас допълни, че екипът е събрал много информация за температурите и гумите, като изглежда е открил начин да извлече максимално добро представяне от тях.

– Болидът не бе особено лесен за каране днес заради вятъра, който направи трудно и намирането на оптимален баланс. Така че имаме доста работа, за да разберем реалното представяне на болида. Аз лично смятам, че мога да подобря още времето си. Последната свободна тренировка ще е възможност да потърся лимитите – каза още финландецът.

Фелипе Наср кара в първата тренировка, като за него това бе първо качване в FW36 от Барселона насам. Бразилецът се адаптира бързо и научи конфигурацията:

– Пистата е истинско удоволствие за каране, има чудесен ритъм – особено първи сектор с множеството бързи и вълнуващи завои. Автомобилът е значително подобрен спрямо последния път, когато го управлявах. Сцеплението е страхотно, самото каране е по-леко. Беше много положителна сесия и направихме доста обиколки.