Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс реорганизира техническия си екип

Уилямс реорганизира техническия си екип

30
0
Уилямс

Уилямс реорганизира техническия си екип и по-специално отдела Race Operations (състезателни операции).

Андрю Мърдок е повишен в старши пърформанс инженер. Той ще води така наречената Performance Group, която ще развива нови техники и процедури с инженерния екип. Целта е да се осигурят подобрения в представянето в дългосрочен план. Мърдок ще продължи да е част от тима, който работи на писта, като ще е съсредоточен върху болида на Валтери Ботас.

В тима е привлечен Дейв Робсън – той ще е рейс инженер на Фелипе Маса и ще отговаря директно пред развойния шеф Роб Смедли. Робсън идва от Макларън, където от 2010 г. насам работеше с Дженсън Бътън. Джонатан Едолс ще продължи да е рейс инженер на Ботас.

Карл Гейдън е повишен в старши инженер автомобилни системи след 22 години като главен механик – този пост ще бъде зает от Марк Патинсън.

– След великолепния ни сезон през 2014 г. в Уилямс сме решени да продължим по същия положителен начин през новия сезон. Последните промени демонстрират отдадеността ни на тази цел – заяви техническият директор Пат Саймъндс. – Гордеем се, че имаме възможност да работим с развити в отбора таланти, за да подсилим инженерния екип.