Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс FW37 е наистина издръжлив автомобил, отбеляза Ботас

Уилямс FW37 е наистина издръжлив автомобил, отбеляза Ботас

19
0

Валтери Ботас отбеляза издръжливостта като една от най-силните характеристики на Уилямс FW37.

Финландецът бе най-бърз в последния ден тестове от предсезонната подготовка на отборите от Формула 1. Работата му бе съсредоточена както върху представянето на колата, така и върху аеродинамични изпитания.

Ботас остана доволен от темпото си, както и от издръжливостта на автомобила – FW37 записа 384 обиколки в рамките на четиридневните тренировки на пистата Каталуния.

„Това бе страхотен начин да приключим изпитанията. Едно от основните неща, които научихме, бе, че FW37 е наистина издръжлив автомобил. Болидите ни, които ще заминат за Мелбърн, са много конкурентоспособни и стартът на сезона би трябвало да е интересен. Извлякохме максимума от тестовете и трябва да кажа наистина огромно благодаря на отбора – и на хората на писта, и на всички във фабриката, защото са направили много бърз и стабилен автомобил”, обясни Валтери.

Според Ботас FW37 има потенциал да се бори с фаворита Мерцедес. Главният инженер на тест тима Род Нелсън допълни, че всички са се трудили страхотно по време на предсезонните изпитания и нямат търпение за Гран при на Австралия.