Начало Картинг Успехи за Гърков, Петров, Христова, Митов, Арсов, и Младенов в 3-ия кръг...

Успехи за Гърков, Петров, Христова, Митов, Арсов, и Младенов в 3-ия кръг от Националните серии

196
0

Любомир Гърков, Николай Петров, Лора Христова, Дейвид Митов, Данислав Арсов и Христо Младенов записаха победи в 3-ия кръг от Националните картинг серии, който се проведе на пистата Хасково. Надпреварата се проведе при отлична организация и хубаво време, като призьорите получиха предметни награди от председателя на сериите Росен Даскалов.

В клас Мини Бг битката между Младенов и Снежана Илиева беше много оспорвана. В първото състезание Христо стартира от полпозишън, но поведе Илиева. След това той я настигна и опита атака, но се завъртя и изостана 3-и. След това Младенов мина пред Петър Шингов, който излетя от пистата и спря в тревата. Той все пак продължи и завърши 4-и, а 3-а стана Ангелики Нусупулос.

Във втората надпревара Снежи отново поведе пред Младенов, който този път реализира успешна атака в средата част на пистата, изпълнена с много завои. Така Младенов спечели и двамата с Илиева завършиха с по 41 точки, но Христо спечели кръга с по-добра най-бърза обиколка от състезанията днес.

Първа победа в клас Мини в сериите записа Данислав Арсов. Пилотът на Go Grill спечели и двете състезания, като в първото води от старта до финала. Втори остана Константинос Нусупулос, а 3-и Андрей Георгиев. Юлиян Димитров, който стартира 4-и, се удари със съперник още в първата обиколка и изостана последен. Все пак той завърши 5-и.

Във второто състезание Юли направи фалстарт и поведе, следван от Арсов и Нусупулос. Димитров дълго време държеше позицията си, но по-късно бе изпреварен от Данислав, а след това загуби още позиции. В края той се замеси и в още един инцидент и изостана последен, като получи и 2 наказания по 10 сек – за удар и фаулстарта. Отпред Арсов нямаше проблеми и спечели пред Константинос и Слави Минков. В общото класиране за кръга Арсов е първи, следван от Нусупулос и Георгиев.

В Ротакс Джиниър доминираше Дейвид Митов. Той спечели и двете състезания, водейки от старта до края. В първото втори завърши Паоло Христов, а 3-и Люсиян Савов. Савов бе по-бърз, но не успя да изпревари Христов. Във втората надпревара обаче Савов го изпревари още на старта и запази позицията си. Двамата завършиха с по 36 т. в общото подреждане, а с по-бърза обиколка втори бе класиран Люсиян.

В обединения клас Ротакс Макс/No Gear Open първа стана Лора Христова. В първата надпревара обаче победата на дойде лесно. След сбутване на старта тя излетя в чакъла на първия завой, но стана и сама изкара картинга си отново на трасето и продължи. Плевенчанката изпревари всички и спечели, а втори и трети завършиха Любомир Маринков и Николай Петров.

Лора нямаше проблеми да поведе във втората гонка, като дори си позволи да върне газта и да пропусне Маринков и Петров, за да ги изпревари с лекота след това. Към края Любо допусна нетипична за него грешка и се завъртя, губейки 2-ото място, заето от Петров. Лора е първа и само за класа No Gear Open, където втори е Веселин Шингов. Първи за Ротакс Сениор е Ники Петров, пред Маринков.

В кралския клас KZ без конкуренция беше Любомир Гърков, който спечели и първия кръг в Кюстендил. В първото състезание известно време успяваше да го следва Цветан Илиев, който е баща на Снежана Илиев. В края Цецо намали темпото и завърши на 20 сек, а трети и 4-и завършиха Александър Гълъбов и Антоан Хадад. Последният е нов пилот за класа. Той е от Велико Търново, като от 3 години има машина от KZ, но сега за първи път кара в официално състезание. Той остана доволен от представянето си и адаптацията си към състезанията.

Гърков спечели и втората надпревара, като в първите обиколки пред него беше Гълъбов, който направи фаулстарт. После логично бе изпреварен от по-бързите Гърков и Илиев, но все пак запази 3-ото място пред Хадад.