Начало Рали Успешен първи ден за българските екипажи на рали Ковасна

Успешен първи ден за българските екипажи на рали Ковасна

48
0

Успешен първи ден записаха 3-те български екипажи, участващи в румънското рали Ковасна. След 6 от 10 изминати скоростни отсечки в снежната надпревара класирането им обаче изглежда съвсем прилично. Христо Манолов/Ангел Башкехайов (Мицубиши Лансър Ево 4) са 5-и в общото класиране, на близо 5 мин от водачите Валентин Порцистеану/Дан Добре, Георги Янков/Цветан Балджиев със Субару Импреза са 9-и, а Дочо Цвятков/Линда Багерова със Субару Импреза са 14-и. Пълното класиране можете да видите долу вдясно.

Ковасна се оказва достатъчно трудно не само за гостите, но дори и за местните екипажи, стартиращи за десети пореден път в снежното надбягване. Край скоростните отсечки освен това нямаше покритие на мобилните мрежи.

„Като се има предвид какъв е автомобила и като се сравни с останалите Мицубиши-та от нашия клас, които отвсякъде са си перфектни „енки“, представянето е напълно нормално, заяви Башкехайов пред RallyXpress. – С това, което имаме, темпото ни наистина може да се каже, че е добро за първо състезание върху сняг и в чужда конкуренция.“

„По отсечките не знаехме къде сме се движили и какво е класирането, заяви Георги Янков. – Този път, за разлика от предишните ми две участия тук, сега е по-тежко. Отделно с автомобила имаме проблем през целия ден, защото над 4500 оборота двигателя започва да прекъсва. Не знаем дали става дума за свещи или е нещо друго. Така че реално имахме отсечка и половина, които сме карали нормално – половината от 20-те километра, с които се откриваше състезанието и 4-ия етап.

„Сбъркаш ли – излизаш от трасето и затъваш в преспите, допълва картината Дочо Цвятков.  – Трябва се чака да дойдат репатриращите автомобили, за да те измъкнат. Оттам и дойдоха много прекъсвания и забавяния. Ние карахме внимателно, но денят не е толкова успешен, колкото очаквах. Втората и третата скоростни отсечки карахме със скъсан заден десен носач. После пък останахме без генерация и загубихме туброто. Едвам се добрахме до сервизния парк.“