Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс трябва да подобри работата си при питстоповете, смята Смедли

Уилямс трябва да подобри работата си при питстоповете, смята Смедли

95
0

Уилямс трябва да подобри работата си при спиранията на пилотите в бокса, смята оперативният шеф на тима Роб Смедли. Според него екипът трябва да се старае да постигне повече постоянство в този аспект.

„Трябва да подобрим нещата при боксовете”, заяви Смедли, след като и Фелипе Маса, и Валтери Ботас имаха проблеми при питстопове по време на Гран при на Малайзия. „Имахме някои добри спирания и други, които бяха прекалено бавни. Положителното е, че случилите се на Сепанг проблеми не бяха повторение на предишни грижи. Единият (при Ботас) бе следствие от забавяне при махането на подгряващото одеяло – то просто не бе смъкнато достатъчно бързо. Ситуацията при Фелипе бе резултат от това, че крикът не бе поставен правилно и задната част на колата не се повдигна. Направили сме стотици тренировки досега и знаем, че няма проблем със задната крашструктура. Не би трябвало да има и с крика.”

Смедли отказа да разсъждава по въпроса кое действие е извинимо и кое не в подобни случаи. Той посочи, че търсенето на виновни е само загуба на време и продължи: „Получава се същото нещо като в Китай миналата година. Ако ви трябва някой, когото да укорявате, то винете мен. Аз ръководя хората, нали? Ако искате да стреляте по някого, аз съм вашият човек. Екипът ни трябва да прегледа ситуацията, да разбере какво е станало и да изчисти всичко, за да не допуска грешката отново. Това е най-важното. В случая говорим за процедури, които могат да се изчистят. Не свършихме добра работа като група. Няма един човек, който да е виновен за станалото.”

Според Смедли единственият начин за изчистване на пропуските е да се работи и тренира постоянно.