Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс може да е конкурентоспособен в състезание на сухо, заяви Смедли

Уилямс може да е конкурентоспособен в състезание на сухо, заяви Смедли

57
0

Осми и десети се класираха пилотите на Уилямс Валтери Ботас и Фелипе Маса в квалификацията за Гран при на Австрия. Финландецът ще стартира позиция по-напред заради наказанието на Себастиан Фетел (Ферари). Отборът пък определи представянето като разочароващо.

„Беше разочароваща сесия, тъй като условията накрая просто не проработиха за нас”, обясни шефът на отговарящия за представянето отдел Роб Смедли. „Можеше да се получи, ако бяхме успели да вместим още една обиколка, но не стана. Фелипе бе втората кола със сухи гуми, но не можа да се включи с трети тур, какъв имаше [Нико] Хюлкенберг. С Валтери очаквахме малко по-добро класиране днес. Автомобилът обаче е бърз с повече гориво, беше с чудесно темпо и сутринта, когато вървяхме на около половин секунда от Мерцедес. Можем да сме конкурентоспособни при състезание на сухо утре.”

Ботас отбеляза, че метеорологичните условия в Q3 бяха особено сложни: „Всичко изглеждаше добре в Q1 и Q2, но загряването на гуми бе трудно накрая. В началото имахме проблеми с интермедиите. След като сложихме сликове основната грижа бе да ги загреем. Но състезанието е утре, тук има възможност да се изпреварва и съм сигурен, че денят ни може да е по-добър. Каквито и да са условията, според мен целта ни трябва да е класиране и с двете коли в топ 5.”

Маса също каза, че ситуацията в третия квалификационен сегмент бе объркана: „След една обиколка си трети, със следващата си десети. Много е сложно да разбереш какво става, когато трасе съхне толкова бързо. Аз пръв започнах последните опити, така че пистата бе най-суха за всички зад мен. Но сега ще се концентрираме върху надпреварата.”