Начало Други Убийствена катастрофа на Макниш в 24 часа на Льо Ман

Убийствена катастрофа на Макниш в 24 часа на Льо Ман

11
0
Ауди,Льо Ман 2011,Макниш

Алан Макниш претърпя жестока катастрофа с Ауди №3 около час след старта на надпреварата 24 часа на Льо Ман. Немските прототипи спечелиха квалификацията – за първи път, откакто през 2006 г. Диндо Капело бе най-бърз в R10 TDI. Този път начело на колоната бе R18, а първите шест автомобила се събраха в рамките на 1 секунда в борбата си за местата на грида!

Макниш гонеше Тимо Бернхард, водейки битка за лидерството в надпреварата. Той успя да задмине съперника, но закачи Ферари-то на Антъни Белтоаз и излетя в зоната за сигурност, след което се удари в предпазните бариери и изхвърча във въздуха. За щастие и пилотът, и фотографите зад бариерата останаха невредими, но гледката на летящите отломки и салтото на автомобила бяха наистина потресаващи. Слизането на Макниш от колата и фактът, че макар и замаян, бе без сериозни контузии, предизвика аплодисменти в бокса на Ауди.

Първоначалният преглед показа, че шотландецът е добре, но въпреки това той ще отиде в болница за пълни изследвания. Говорител на отбора му заяви, че Алан е по-ядосан от факта, че отпадна от надпреварата в началния час, отколкото от катастрофата. Антъни Белтоаз пък обясни от своя страна, че въобще не е видял Макниш.

В края на втория час пък начело бе Ауди №2 с екипаж Фаслер/Лотерер/Трелюе.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.