Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Участието на Верлайн на първите тестове още не е сигурно

Участието на Верлайн на първите тестове още не е сигурно

44
0

Участието на Паскал Верлайн на първите официални тестове за новия сезон във Формула 1 от 27 февруари до 2 март в Барселона още не е сигурно. От тима му Заубер потвърдиха, че германецът продължава да ходи на медицински прегледи, като до няколко дни ще стане ясно дали той ще е в състояние да кара на изпитанията или не.

Верлайн претърпя инцидент по време на състезанието на шампионите (ROC) миналия месец и оттогава е под лекарско наблюдение. Със своя Polaris Slingshot Паскал се удари във Фелипе Маса секунди след финала на борбата им, след което се заби в бариерите се и се преобърна, удряйки главата си.

Вчера в немски медии се появи информация, че Верлайн има контузия на врата. А това би било много сериозен проблем с новите болиди, които ще развиват много по-големи скорости в завоите. И натоварването върху вратните мускули ще е много сериозно.

Ето какво се казва в официалното изявление на Заубер: „Относно слуховете около Паскал Верлайн в медиите: Медицинските прегледи продължават. Информациите (че Верлайн може да пропусне тестовете) са чисти спекулации за момента. Скоро ще можем да дадем повече информация.”