Начало Рали Участието в рали би било сбъдната мечта, признава Роб Хъф

Участието в рали би било сбъдната мечта, признава Роб Хъф

47
0
Роб Хъф,Ян Копецки

Пилотът на Шевроле в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) Роб Хъф бе специален гост на рали Корсика. Британецът в момента е трети в генералното класиране на серията, в която се състезава, но като всеки автомобилен състезател обича да наблюдава и други категории от спорта.

Баща ми беше страхотен фен на ралитата. Много от детските ми спомени са свързани с ходене по такива състезания – призна Хъф. – Винаги ми е било мечта да разбера точно какви са усещанията в тях. А да съм покрай всичко това като зрител, без напрежение и просто да гледам какво става, е страхотно – заяви още той.

Като за специален гост за Хъф имаше и специални развлечения. Той премина скоростна отсечка с Пежо RCZ, но не караше – автомобилът бе управляван от Робер Вантаги.

Би ми харесало да участвам в рали. Ясно е, че е напълно различно от нашия шампионат. Всички ми обясняват как мога да използвам тревата и чакъла в ралитата, а точно от това се пазим в WTCC. Но като всеки пилот, и аз се радвам на това да карам кажи-речи всичко. Участието в такава надпревара би било сбъдната мечта – допълни Хъф.

Пилотът снимаше и окуражаваше колегите си непрекъснато, очевидно изкарвайки си страхотно на Корсика.

Към края на деня Хъф отдели време за обиколка на сервизния парк и се задържа най-много при Андреас Микелсен.