Начало Автомобили Учредиха СОФИЙСКИ АВТО РЕТРО КЛУБ

Учредиха СОФИЙСКИ АВТО РЕТРО КЛУБ

582
0

На 14 декември в хотел „Метрополитън“ се учреди СОФИЙСКИ АВТО РЕТРО КЛУБ. За председател на новата организация беше избран колекционерът Искрен Миланов. Общият брой учредители беше 35 души, готови да дадат сърцето и времето си в името на целите на ретро движението у нас.

Сред основните приоритети на клуба ще бъдат създаването на регистър на историческите превозни средства в България, организирането на календар от събития (изложения, паради и др.), както и стремеж към постигане на законодателни промени по отношение на експлоатацията и притежанието на превозни средства с историческо значение.

В целите на сдружението влизат още подпомагане на дейностите по издирване, реставриване и колекциониране на редки марки/модели автомобили и мотоциклети. Организацията далеч няма бъде ориентирана само към леки автомобили, но и към товарни такива, автобуси, специализирана техника, двуколесни превозни средства и др.

В Управителния съвет на СОФИЙСКИ АВТО РЕТРО КЛУБ влизат колекционерите на класически автомобили Кирил Иванков и Красимир Симеонов, редакторът от списание AUTO BILD България Димитър Пешев, както и специалистът в рали спорта и т.нар. „ретро ралита“ Калин Дедиков. Клубът е отворен към набиране на нови членове. Той ще стимулира подпомагането обмена на информация между членовете на клуба и на клуба като цяло с други сродни организации от страната и чужбина.

От страна на медиите в СОФИЙСКИ АВТО РЕТРО КЛУБ влизат още редакторът от сп. auto motor und sport Владимир Абазов, Иван Монев от Dizzyriders.bg, Иван Мутафчиев от AUTO BILD България, както и дългогодишният издател на сп. „Автокласика и мотоциклети“ Маргарит Карабуров. Всички те ще работят активно с идеята да популяризират превозните средства с историческа стойност у нас.