Начало Други Удар от съперник попречи на Иван Влъчков да е на подиума на...

Удар от съперник попречи на Иван Влъчков да е на подиума на Нюрбургринг

90
0

Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков бе ударен от съперник и това му отне възможността да се качи на подиума в първото състезание в класа на аматьорите в последния кръг от Европейските серии GT4 на Нюрбургринг.

Влъчков, който за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1, се движеше на 3-а позиция в класа си до последния завой. В него обаче той бе ударен отзад от Роми Дел’Антония с Мазерати. Това нанесе повреди по колата и Иван трябваше да спре за няколко секунди, след което при втория опит успя да рестартира колата.

Той финишира 5-и в своя клас и на 23-о място в общото класиране. След финала обаче логично Дел’Антония получи наказание за предизвикания инцидент -добавяне на секунди към общото му време. Така Иван се придвижи едно място напред и бе класиран 4-и.

„В крайна сметка сме четвърти, което е малко удовлетворение, защото Иван показа добра тактика в състезанието и напълно заслужаваше да бъде на подиума“, каза личният мениджър и баща на пилота Стамен Влъчков.

Влъчков участва в предишните два кръга от шампионата на Словакия Ринг и Зандвоорт и записа победа, едно 2-о и едно 3-о място. В генералното класиране преди текущия кръг в Германия, Иван заема 7-ото място и има всички шансове да подобри позицията си.