Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Удар причинил падането на крилото на Кобаяши

Удар причинил падането на крилото на Кобаяши

35
0

Жестока катастрофа предизвика пилотът на Заубер Камуи Кобаяши още в първата обиколка на Гран при на Австралия на пистата Албърт парк. Предното крило от неговия С29 се откачи, той се удари в мантинелата вдясно и при отскачането обратно на трасето буквално торпилира Нико Хюлкенберг (Уилямс), а жертва в инцидента стана и Себастиен Буеми (Торо Росо).

Японският пилот разясни, че в трети завой е ударил бордюр или друг автомобил, малко след което крилото е паднало, въпреки че не се е притеснявал точно за него.
Въпреки обясненията за инцидент, който вероятно е причинил откачането на елемента, в тима със сигурност ще проверят методите си за захващане. Това бе третото счупено предно крило за Кобаяши този уикенд, а това не е добър показател.

До последните обиколки от надпреварата пък изглеждаше като че ли Педро де ла Роса поне ще вземе точки за тима, но испанецът загуби позиции, финиширайки накрая 12-и.

– За малко надпреварата вървеше добре, успях да избегна неприятностите и имах шанс да запиша първите ни точки. Страхувам се обаче, че подценихме износването на гумите. Накрая задните въобще не държаха. В последните 15 тура ставаше въпрос за това да удържа колата на трасето – бях абсолютно безпомощен, когато Михаел [Шумахер] и Хайме [Алгерсуари] ме изпревариха – обясни ситуацията испанецът.